wie zijn wij

Crossroads is in 2009 opgericht. Het koor bestaat uit ongeveer 40 zangers en musici, met ambitie om telkens beter te worden. Het koor is onderverdeeld in de secties sopranen en alten (vrouwen) en tenoren en bassen (mannen).

We hebben vaste begeleiding van onze dirigent (ook pianist en accordeonist), een basgitarist, een elektrisch gitarist en een veelzijdige percussionist.

We zingen en spelen vooral gospelliederen. Het uitdragen van de boodschap van God is belangrijk voor de leden van ons koor.

Daarbij maken wij gebruik van zowel Nederlands- als Engelstalig repertoire. Voorbeelden van ons Engelstalig repertoire kun je vinden bij het Oslo Gospel Choir, Continental Singers, Christ Fellowship en Sela. Maar ook de traditionele (black) gospelnummers worden door ons gezongen. Daarnaast maken we regelmatig een uitstapje naar andere muziekstijlen.
Wij zoeken naar een mix van swingende liederen en ingetogen ballads, sommige voorzien van solo’s.

Wij repeteren in principe op de dinsdagen in de oneven weken in kerk ‘De Kern’ in Spijkenisse. Kijk in het repetitierooster voor de exacte data.
Daarnaast verlenen we regelmatig medewerking aan kerkdiensten en concerten. Een concert waar we jaarlijks aan meewerken is The Sound of Christmas.
Ook organiseren we zelf concerten of speciale diensten.
We streven naar acht optredens per kalenderjaar.

Vind je het leuk om deel uit te maken van Crossroads, kun je hier lezen hoe je lid kan worden van onze vereniging.